Multifunkcionalni namještaj

Jeste li i vi očarani novim trendom u svijetu namještaja? Naime, namještaj koji ima više svrha je najnovija modna muha u svijetu uređenja. Iako je s dolaskom velikih trgovačkih lanaca poput Ikee popularnost multifunkcionalnog namještaja porasla, ovaj trend je jedan od onih koji ne jenjava i ne mislimo da će uskoro proći. Prednost ovakvog namještaja je da imate više prostora, vaš dom ne izgleda natrpano i sve ima svoje mjesto. U ovom članku vam donosimo par ideja kako prenamjeniti namještaj i iskoristiti ga u različite svrhe.

namještaj

Nemate mjesta za vrt u svojem domu? Nema problema. Svoj mini vrt možete napraviti i sami uz pomoć vertikalnog vrta kojeg jednostavno možete objesiti na zid te na taj način ne zauzimate radnu površinu, a vaš zid dobiva drugu svrhu. Istu metalnu mrežu koju ste iskoristili za cvijeće, možete iskoristiti i u nedostatku radnog prostora. Ukoliko imate mali radni stol i na možete si priuštiti da vam sve stoji na stolu, jednostavno objesite metalnu mrežu na zid i uz pomoć kvačica objesite svu važnu na papirologiju na zid.

Sklopivi stol je nešto što također ne izlazi iz mode. Najviše prostora ćete dobiti ako si ugradite stol koji se nakon korištenja može sklopiti i objesiti na zid ili sakriti iznad ormarića. Ovo rješenje je dobro čak i ako imate puno prostora, ali trebate još malo prostora za rezanje hrane ili za dodatne goste koji su nenajavljeni svratili na zabavu.

Namještaj koji ima više funkcija, a često se nalazi u našim domovima je krevet koji je ujedno i prostor za odlaganje. Danas postoje kreveti koje možete podići i u donji prostor spremiti sve od posteljine do knjiga. Tu su i varijacije kreveta s policama ili ladicama koje služe istoj svrsi. U novije vrijeme može se opaziti korištenje kreveta koji je sklopiv, podiže se, zatvara i pretvara u zid. Uz pomoć takvog kreveta dobivate više prostora, a vaš stan izgleda uređeno i minimalističko.